+36-70/359-3559

Változó adattartalmú és megszemélyesített levelek nyomtatása

A változó adattartalmú és megszemélyesített levelek nyomtatása a mai informatikai és nyomdai technikáknak köszönhetően nem okoz problémát. Egy DM kampányt ma már nehéz lenne elképzelni megszemélyesítés nélkül.

A különböző piaci és gazdasági versenyek már olyan szinten kiéleződtek, hogy egyetlen szereplő sem engedheti meg magának a „Kedves Hölgyem/Uram” luxusát. A DM kampányok minden esetben névre szólóan kell fussanak, csak így érhetik el a céljukat.

Soha nem szabad elfelejteni, hogy a levelet egy potenciális vásárlónak küldjük. A potenciális vásárló számára nem vagyunk többek egy egyszerű szolgáltatónál, noha valójában ő is csak ügyfelünk, mégsem a gyermekkori barátunk. De ha saját nevén szólítjuk, akkor már nem csak egy potenciális ügyfélnek, hanem egy potenciális kedves ügyfélnek küldtünk ajánlatot.

A megszemélyesített levelek készítése kiterjedhet magára a levélre, amelyben saját nevén szólítjuk a kliensünket, de kiterjed a borítékok címzésére is! Most képzeljük el azt a kampányt, amely során 5000 levelet készülünk elpostázni. Ez egyáltalán nem tekinthető kiugróan magas számnak, 5000 levél kézzel, illetve hagyományos nyomtatóval történő címzése mégis végeláthatatlan feladatnak tűnik.

A megszemélyesített, illetve a változó adattartalmú levelek készítése rendszerint összefonódik az egyedi borítékkészítéssel, a levélpapír nyomtatással és minden olyan kapcsolódó nyomdai szolgáltatással, ami eredményesebbé és sikeresebbé teszi a DM küldeményeket.

A nyomdák rendszerint minden olyan feladatot elvégeznek, amire egy sikeres kampányhoz szükség lehet. A klasszikus nyomdai feladatokon túl a nyomda szakemberei segíthetnek a grafikai tervezésben, de akár a marketinggel kapcsolatos kérdésekben is beszámolhatnak általános tapasztalatokról. Megrendelőként nincs más dolgunk, mint a szükséges adatbázist biztosítani; ennek értelemszerűen tartalmaznia kell a címzettek postai címét, nevét és minden más olyan adatot, ami a megszemélyesített levélhez szükséges.

Amennyiben az első DM kampányunkat folytatjuk, netalán még tapasztalatlannak érezzük magunkat ezen a téren és keressük a legjobb megoldásokat, számos kérdés vetődik fel. Alapvetően a nyomtatás minősége nem lehet kompromisszum tárgya, de a levélpapír és a boríték minősége már kérdéseket vet fel. Mivel nagy mennyiségről van szó, meg kell fontolnunk a gépi borítékolás lehetőségét. Ezzel kapcsolatban viszont tudni kell, hogy nem minden gép alkalmas mindennemű típusú boríték kezelésére. Erről a kérdésről a kiszemelt nyomda adhat konkrét tájékoztatást, milyen felszereléssel rendelkeznek. Azt is el kell döntenünk, hogy a levelek címzése a borítékra vagy pedig ablakos boríték esetén a levélpapírra kerül.