+36-70/359-3559

Könyvkötészet

Kötészeti munkáinkat külön könyvkötő műhelyünkben végezzük, hogy könyvkötő mestereinket – akik több, mint 20 éves szakmai múlttal rendelkeznek – semmi se zavarhassa alkotásaikban. A könyvkötészetre különösen nagy hangsúlyt fektetünk, mivel minden könyv teljesen egyedi, hagyományőrző stílusban készül, így biztosak lehetnek ügyfeleink, hogy még egy ugyanolyan könyvvel nem fognak találkozni sehol a világon. A kézműves könyvkötészetünk további jellemzője, hogy csak és kizárólag első osztályú alapanyagokkal dolgozunk, de megtalálhatók palettánkon az egyszerű, kedvező árú megoldások is.

Ilyenek például az alábbiak:

  • Nyomtatott grafika matt fóliával
  • Grafika szövet gerinccel
  • Grafika műbőr gerinccel
  • Grafika valódi bőr gerinccel
  • Teljes szövet borító
  • Teljes műbőr borító

Természetesen ha igazán exkluzív és tartós eredményt akarunk, akkor nélkülözhetetlen a teljes bőrkötés, amelyet domború mintával, vaknyomással, gravírozással díszíthetünk. A könyvkötő mestereink művészek, akik magas szintű tudással, tapasztalattal és kreativitással rendelkeznek, így semmi sem szab határt egy-egy elképzelés megvalósításához, legyen az egy jegyzetfüzet vagy akár egy többszáz éves kódex restaurálása.

 

Kötészeti árak (bérkötészet is)

Keménytáblás kötés 300.-Ft+áfa/db-tól
Ragasztókötés (kartonált) 30.-Ft+áfa/db-tól
Irkafűzés 2.-Ft+áfa/db-tól
Fémspirál 100.-Ft+áfa/db-tól
Hajtogatás 0,5.-Ft+áfa/db-tól

Kötészet

A nyomdai kötészet sokkal több annál, mint a nyomtatott lapok összefűzése. A kötészetnek köszönhetően a papírlapokat nem csak kezelhető egységgé, hanem szép és igényes kiadvánnyá is varázsoljuk. Számos technika és technológia áll a nyomdák rendelkezésére annak érdekében, hogy a végeredmény minél szebb legyen.

A kötészet egyik legegyszerűbb módszere az úgynevezett irkafűzés. Ezt gyakorlatilag nem tekinthetjük a valódi nyomdai kötészet teljes értékű módszerének, viszont egyszerűsége és gazdaságossága miatt a létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen. Noha a könyvkötészetben nincs gyakorlati jelentősége, a különböző füzetecskék, többlapos szóróanyagok, ismertetők, információs kiadványok, műsorfüzetek esetében a legegyszerűbb és legjobb megoldásnak tekinthető. Gyors, tartós és olcsó.

A kötészetben megkülönböztetünk kemény- és puhatáblás kötést. Természetesen a keménytáblás kötés jelenti a minőségesebb és tartósabb megoldást. A puhatáblás valójában csak az „eldobható” kiadványok esetében jelent opciót, egy szakdolgozat vagy más jellegű megőrzendő kiadvány esetében a keménytáblás kötés ajánlott.

A könyvek és könyvszerű kiadványok esetében leggyakrabban a cérnafűzést alkalmazzuk. Ez a technika kiválóan alkalmas a nagyobb oldalszámmal rendelkező kiadványok kötésére, ráadásul igen tartósnak és strapabírónak tekinthető. A cérnafűzés rendkívül esztétikus, viszont relatív drága és lassú kötészeti eljárás. Szinte kizárólag keménytáblás könyvek esetében alkalmazzuk.

A különböző gyakorlati kötések között előkelő helyet foglal el az úgynevezett ikerspirálozás. A legnagyobb előnye az egyszerűsége és az olcsósága. Kiválóan alkalmas kisebb dolgozatok, fénymásolt anyagok kötésére, de egy szebb borítóval akár igényesebb kiadvány is előállítható ilyen módon. Mivel valóban kifejezetten olcsó megoldásról van szó, ezért nem csak „könyvek”, hanem akár naptárak kötésére is kiválóan alkalmasak.

A kötészetben nem csak a legszűkebb értelemben vett kötési eljárások, hanem a társuló technikák is komoly szerephez jutnak. Gondoljunk például a dombornyomásra, amelynek köszönhetően egyedi és igényes borítókat készíthetünk. Az aranyozás szintén az igényesség egyik jelen lehet, az így készített borítók vonzóbbá teszik az adott kiadványt. A sarokkerekítés is olyan extrát jelenthet, amivel kitűnhetünk és egyedibbé válhatunk. A borító állapotmegóvása érdekében pedig használhatunk matt vagy fényes fóliázást, igény esetén pedig laminálást is választhatunk. Mindezekből jól látható, hogy teljes egészében igényeinkhez igazíthatjuk a kötészet termékét.